Visszaélés-bejelentés

A panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (a továbbiakban: „Panasztörvény) elfogadásával a jogalkotó – figyelemmel a korrupció elleni fellépéssel összhangban Magyarország által vállalt nemzetközi jogi és európai uniós jogi kötelezettségekre – elismerte a visszaélések bejelentésének jelentőségét, valamint a visszaélést bejelentők védelméhez fűződő közérdeket, megteremtette a DEBT-INVEST Pénzügyi Szolgáltató és Befektetési Zártkörű Részvénytársaság (a továbbiakban: „Debt-Invest Zrt.”, „Társaság” vagy „Foglalkoztató”) számára a visszaélés-bejelentési rendszer (továbbiakban: „Visszaélés-bejelentési rendszer”) létrehozásának jogi kereteit.

A Társaság a Panasztörvény hatályba lépését megelőzően is – megfelelő erőforrások ráfordításával – törekedett arra, hogy a működése vonatkozásában, valamint tevékenységével összefüggésben esetlegesen felmerülő jog- és érdeksérelmek, visszaélések és egyéb problémákról első kézből értesülhessen munkatársaitól és üzleti partnereitől egyaránt.

A Társaság a Visszaélés-bejelentési rendszer létrehozásával önálló fórumot teremtett a bejelentéseknek, valamint a bejelentések kivizsgálásának.

A bejelentés megtételének módjai:

  1. a) szóbeli bejelentés:
  • Személyesen (előre egyeztetett időpontban): North Point Center Irodaház

1134 Budapest, Róbert Károly körút 64-66, B rész, V. emelet.

  • Telefonon:         +36 1 268 0000

/Tájékoztatjuk, hogy a telefonbeszélgetés rögzítésre kerül. Kérjük a beszélgetés elején szíveskedjen jelezni, amennyiben visszaélés bejelentés céljából telefonál/

  1. b) írásbeli bejelentés:
  • Postai úton:  1134 Budapest, Róbert Károly körút 64-66.
  • E-mailben: bejelentes@debt.hu

További információk: